R.I.P. Ana

Recovery Is Possible!


  Fórumszabályzat - mindenki szíves figyelmébe ajánlom!

  Nattefrost
  Nattefrost
  Admin

  Posts : 98
  Join date : 2014-09-21
  Location : Trondheim, Norge

  Fórumszabályzat - mindenki szíves figyelmébe ajánlom! Empty Fórumszabályzat - mindenki szíves figyelmébe ajánlom!

  Post by Nattefrost on Sun Sep 21, 2014 9:26 pm

  Na helótok!
  Ez itt a R.I.P. Ana site fóruma, s mint ilyen, teret kíván nyújtani ahhoz, hogy a különféle evési zavarokkal küszködő embertársak egymással tapasztalatot cserélhessenek.  
  Ebből a tényből következik, hogy néhány jelentős dolgot fontos lesz észben tartanotok.  

  A fórum topikjainak olvasása regisztrációhoz kötött. Bárki regisztrálhat, ingyért, és már írhat-olvashat is a fórumba!
  Néhány egyszerű rendszabály viszont van, ezek szíves tudomásulvételére és betartására tisztelettel megkérek mindenkit, aki úgy dönt, hogy szeretne ide járni.

  1.) Ez nem egy Pro-Ana fórum.

  Tehát nem thinspiration, fogyókúra-verseny, thinspo buddy-k közvetítésére és önpusztítási tippek megosztására való.
  Természetesen - mivel tudjuk, mennyire makacs tud lenni az evési zavar és mennyire átveheti az uralmat az ember egész élete felett - nem tilos a fogyással kapcsolatos élményeket megemlíteni; viszont erőteljesen ellenjavallottak a "hogyan bírjam ki napi 300 kalóriával?", illetve "segítsetek, hogyan fogyjak két hét alatt nyolc kilót!" jellegű felvetésekre adott érdemi tippek.


  A wannarexiásokat sem illik elküldeni a Bahamákra üdülni, vagy máshová... de szeretném, ha mindenki belátná: ez egy betegség. Nem életstílus. Betegség. Nem tesz menővé. Betegség. Nem a siker kulcsa. Betegség. Nem ettől fognak a lányok irigyelni, a srácok meg akarni. Betegség. Nem éri meg hajtani érte. Betegség. Meg lehet benne halni. Nem tudom ezt eléggé hangsúlyozni.  

  2.) Ez nem egy "mindenkit toljunk minden erővel afelé, hogy meg AKARJON gyógyulni" fórum sem
  .

  Sajnos ez lassan és nehezen megy. Az elhatározásnak belülről kell jönnie, és ezt semmiféle külső nyomás nem teremtheti meg. A fórum mindenesetre abban segíthet, hogy az elhatározás létrejöjjön.  

  3.) A fórum önkéntes, non-profit.  

  A terápiát semmiképpen sem helyettesítheti, legfeljebb kiegészítheti.  
  Akármennyire is igyekszem, hogy a lehető legpontosabb és legszakszerűbb válaszok szerepeljenek a kérdésekre, nem garantált a profizmus. Ha kétségeid vannak, kérdezz egy szakértőt.  

  4.) A fórum hangvétele kötetlen és közvetlen, ezzel együtt mindenki szíveskedjen a kulturált és tisztelettudó viselkedés szabályait betartani.  

  Mit értek ez alatt? Általában véve: igyekezzetek olyan stílusban megnyilvánulni, amilyen stílusban szeretnétek, hogy mások is közelítsenek Hozzátok. Azt hiszem, a legtöbben nagyra értékeljük az empátiát és a tapintatot.  Ezért a személyeskedést, kioktatást és az arroganciát nem látnám szívesen! A véleményeket, de még az ellenvéleményeket vagy a kritikát is elő lehet adni finoman, nem bántó vagy lerohanós módon.

  Alkalmanként egy-egy trágár kifejezés még megengedett - őszintén, ki NE élne szépséges kifejezésekkel alkalmanként? -, de ne ez legyen az általános hangvétel.

  5.) Természetesen nem tiltott a fórum kívülállók számára sem, de azok, akik szeretnének ide járni, holott nincs evési zavaruk, tartsák tiszteletben a tényt: mi is csak emberek vagyunk.  

  Tehát: lesajnálás, vallási térítő szöveg ("csak fogadjátok be szívetekbe az Úr Jézust és meggyógyultok..."), sértegetések ("hülyék vagytok", vagy "nem hiszem el, hogy ha annyira akarnátok, akkor ne tudnátok jobban lenni..."), ostoba viccek ("csak egyetek egy jó velőspacalt és minden megoldódik!") - azonnali kitiltást vonnak maguk után.  
  A politikai témájú bejegyzésekkel kapcsolatban zéró tolerancia várható; ez az index.hu PoliDili fórumára való, nem pedig ide.


  6.) Spametelni, floodolni nem illik.

  A spam accountok időnként ki lesznek takarítva.
  A fórum nem grátisz reklámfelület.

  7.) Mindenkit bátorítok az új topikok felvetésére, viszont nézzetek előbb körül!

  Amennyiben van már olyan topik, ahová jól beleillik a kérdés vagy gondolat, amelyet felvetnétek, akkor inkább a már meglévő topikba írjátok!

  Topiknyitás során igyekezzetek specifikus címet adni, amely a topik tartalmára is utal. (Tehát, teszem azt, "Kérdés!" helyett inkább a "Járt már valaki a dr.Kropacsekhez terápiába?" a helyesebb.)

  8. Nagyon ügyeljetek az identitásotok védelmére!

  Az evési zavarok nagyon kényes témákat vetnek fel, ez a kérdés egyik fele.
  A másik fele meg az, hogy a neten sajnos vannak rosszindulatú emberek, akik kéjelegnek abban, ha mások baján csámcsoghatnak.

  Ezért a fórumon NE adjatok meg semmi olyasmit, amiből az IRL adataitokra lehet következtetni! Tehát, Facebook-profilt ne linkeljetek - ha ezt meglátom, az illető júzer személyes biztonságára való tekintettel azonnal ki fogom moderálni -, vagy olyan mailcímet, blogcímet se adjatok meg, amelyet esetleg ismerhetnek az osztálytársaitok, munkatársaitok. Ezekkel az adatokkal rendkívül könnyű visszaélni!


  (A szabályzat további szerkesztésre, finomításra vár.)

   Current date/time is Sun Sep 22, 2019 3:36 am